2016 m. spalio 11 d., antradienis

Oktoberfestas (laimingųjų kortų kaladė)




Guten tag,



   Štai ir naujasis mados arenos žaidimas.  Alaus fiesta? Tikrai čia žaidimas mergaitėms? :D
  Šiek tiek istorijos:
 Jau ne vieną dešimtmetį atėjus rudeniui, Miuncheną užplūsta turistai iš viso pasaulio. Jau prieš pusmetį rezervuojami viešbučių kambariai ir vietos palapinėse. Žmonės atvyksta su didelėmis draugų kompanijomis, šeimomis ir net organizacijomis. Visus juos į šį Vokietijos miestą privilioja didžiausia alaus šventė – „Oktoberfest“.
 Šventė  pirmą kartą buvo surengta 1810 metų spalio 12-ąją ir būtent pagal tą mėnesį gavo savo skambųjį pavadinimą. Galima pasakyti, kad šios šventės „tėvu“ tapo karūnos princas Liudvikas, kuris kaip tik tą dieną tuokėsi. Būsimasis karalius pageidavo, kad jo džiaugsmu pasidalytų ir paprasta liaudis. Pagal jo nurodymą pievose prie Miuncheno buvo pastayti ilgi stalai su užkandžiais, o miestiečiai nemokamai gavo alaus.
  Žinoma, bėgant laikui, nemokamos maisto ir alaus dalybos baigėsi, tačiau tai nesumažino „Oktoberfest“ populiarumo. Į šią šventę suplūsdavo vis daugiau ir daugiau žmonių – keliautojai ir pasiuntiniai žinią apie originalią ir linksmą šventę paskleidė po visą pasaulį.
  Ankstesniais laikais  ši šventė prasidėdavo rugsėjį, o ne spalį. Šventės data buvo paankstinta dėl oro: juk gurkšnoti šaltą alų maloniau „bobų vasarą“, o ne lietingą spalio vidurį :D Tiesa, yra ir daugiau reikšmingų pakeitimų. Dabar festivalis trunka ne savaitę, o 16 dienų. Jeigu jis sutampa su žemės ūkio paroda ar jo pabaiga nusimato spalio 1 – 2 dienomis, kai švenčiamas Vokietijos susivienijimas (tą dieną būna laisvadienis), šventė užsitęsia iki 17 – 18 dienų :)

   Žaidimas kvepia  prabanga - vienas kortos atvertimas kainuoja net 5 tūkst. dolerių ir džiaukimės jei bent riestainį pavyks laimėti, o ne riestainio skylę.
  Pradėjus ieškoti šios realios aprangos google vaizdai man pateikė tai, ko visai nesitikėjau - erotiškų (kartais net per daug :D ) drabužėlių derinukus. Ir galu gale radau visai mielą šio žaidimo komplektuką :) 

 po 30 mados taškų - iš viso 930 stiliaus mados taškų.

 Ir surinkus visas 31 aprangos detales laimėsite šukuoseną.



Iliustracijos: Odiseja
Reali nuotrauka: Aistė_


Taupykit dolerius, negailėkit safyrų ir galbūt šukuosena bus Jūsų.

Sėkmingų kortų:)

1 komentaras:

  1. Fainuoles, saunuoles jus x Sekmingu ir jums kortu ir geru prizu.

    AtsakytiPanaikinti